Kedves Látogató!

Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy Nagybörzsöny szempontjából fontos idegenforgalom és a falusi turizmus feléledjen, beinduljon és településünk a kulturális hagyományait, megőrizze. További cél, hogy minél nagyobb mértékben és színvonalasabb módon egyre több ember számára kínáljunk, kulturális és szabadidő programokat, amikre szeretettel várunk mindenkit. Programjainkról a honlapon találhatnak részletes felvilágosítást.
A T.E.N. Egyesület közvetlenül és gyorsan képes reagálni az új igényekre, adományok, pályázatok, önkéntes munka révén, anyagi forrásokat teremt a helyi feladatellátásban, kezdeményezőként lép fel, társadalmi akciókat szervez.
Egyesületünk szívesen vesz mindenféle támogatást. Várjuk és keressük azon szponzorok és új tagok jelentkezését, akik segítenének abban, hogy ez a község visszanyerje eredeti szépségét, minél több és szebb programokkal tudjunk az idelátogatók rendelkezésére állni. A támogatásokat Nagybörzsöny szépítésére, valamint a továbbélést biztosító hagyományőrző rendezvényekre fordítjuk.
Természetesen más célokat is kitűztünk magunknak, amiket az Alapszabályunkból megtudhatnak.

Községünk csodálatos természeti adottságokkal rendelkező területen helyezkedik el, a Börzsöny szívében. Minden évszakban a turisták, természetjárók kedvenc kiránduló helyévé vált. Innen indulnak és sokszor ide is, érkeznek vissza a megfáradt „felfedezők”. Egyik kedvenc időtöltési lehetőségük az Európában egyedül álló, de a világon a második kisvasút, ami Nagybörzsönyből kiindulva, Kisirtáspuszta érintésével Nagyirtáspuszta végállomásig közlekedik.
Településünkön számos műemlék épület található. Négy templom: Szent István templom XIII. sz., Bányász templom XIII. sz., Szent Miklós templom XVIII. sz., Evangélikus templom XIX. sz. Eredeti formájában megőrzött és működőképes fa vízi malom XIX. sz. közepe, hogy csak néhányat soroljak fel a látni valók közül.

Remélem sikerült felkelteni az érdeklődésüket, ahhoz hogy a programajánlóból válasszanak, és ellátogassanak hozzánk.

A mielőbbi viszontlátás reményében kívánok kellemes időtöltést itt a honlapon és a rendezvényeinken:

Paulik Oszkár
Elnök

Tisztségek

Elnök: Paulik Oszkár
Alelnök: Batizi Zoltán
Titkár: Egyeg Zoltánné
Vezetőségi tagok: Juhász Kálmán, Nagy Zoltán, Schváb Mónika, Sándor Leventéné, Volentér Rita
Jegyzőkönyv vezető: Pális Istvánné

Az Egyesület adószáma: 18716614-1-13

Bankszámla szám: Raiffeisen Bank:12026001-00157648-00100004